lauantai 14. helmikuuta 2015

Ahkerat työmiehet


Saimme talvella terveisiä Unkarista. Talolla on tehty sovitut työt ja saimme niistä kuvaraportin. Talon kattoa on korjattu kestämään myrskyjä. Kattotiiliä kannattelevat rimat on katon reunassa vaihdettu uusiin, mikä auttaa tiiliä pysymään paikoillaan. Uusia tiiliä piti hankkia joitakin kymmeniä viime kesän myrkyssä vaurioitumeiden tilalle. Kuvasta onkin helppo nähdä "uudet" tiilet, tosin ne on hankittu käytettynä, koska saman mallisia ei enää valmisteta. Myös katon reunalaudat talon päädyssä vaihdettiin uusiin.


Aita on valmistunut niin pitkälle kun valmistamamme laudat riittivät. Aitatolpat on suoristettu ja vaurioituneet kohdat muurattu kuntoon. Työtä on ollut paljon myös lautojen sovittelemisessa, koska jokainen aitaväli on oman mittaisensa. Hyvältä näyttää! Lisää aitalautoja aiomme valmistaa vasta syksyllä ja ensi talven aikana aita rakennetaan loppuun asti. Pieni pätkä sivuaitaa oli jäänyt rakentamatta, mutta luulen lautavarastomme riittävän sen kattamiseen, kunhan laudat on ensin käsitelty.


Suunnitelmat seuraavaa matkaa varten ovat jo pitkällä ja odotamme kovasti pääsyä nauttimaan Unkarin kevään lämmöstä. Perillä sitten näemme, miten olohuoneen seinien korjaus on onnistunut. Ellei niiden kanssa ole tullut ongelmia, valmistuu olohuonekin seuraavan matkan aikana. Huonekaluja sinne olemme jo katselleet samasta paikasta, josta viimeksi hankimme niitä kuormallisen. Yritämme myös ostaa auton paikan päältä. Jos se onnistuu, niin siitä taitaakin tulla mielenkiintoinen tarina kevään blogiin.


Puutarhatöiden aloittamisesta tulee jännittävää. Tilaamiamme multakuormia ei saadakaan, joten aiomme koettaa kasvien istuttamista hiekkaiseen "hiesumaaahan", joka tuntuu kyllä olevan hedelmällistä. Pieniä määriä multaa istutuskuoppia varten voimme tietysti kuljettaa autolla. Maaperä on aivan erilaista kuin Suomessa eivätkä kasvitkaan ole samanlaisia, joten etenemme yrityksen ja erehdyksen kautta. Aiomme kokeilla myös ruohokentän perustamista. Puutarhaprojektista tulee paljon työtä vaativa mutta varmasti hauska. Sormet jo syyhyävät päästä töihin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti