tiistai 5. toukokuuta 2015

Äitienpäivän päivällinen


Lauantain ostosmatkalla vieraamme onnistui löytämään Debrecenistä todella hienon juhlapuvun ylioppilasjuhliinsa. Olohuoneeseen valitsemaamme mattoa ei löytynyt, vaikka mainoslehtisen mukaan ne ovat myynnissä toukokuusta alkaen. Myyjä vain pyöritteli silmiään, kun hänelle kerrottiin, että nyt on jo toukokuu. Yritämme mattokauppoja uudelleen syksyllä, toivottavasti paremmalla onnella.


Jäin itse talolle ja sain lopultakin muurattua terassin päätyyn rappuset. Ne vaativat vielä viimeistelyä, mutta kesän vesisateet ohjautuvat talosta poispäin. Rappujen kohdalla ollut vanha muuri oli todella huonossa kunnossa ja mureni käsiin kun aloin sitä purkamaan rappusten tieltä. Rapun yläosaan ehdin aikaisemmin muurata "kauluksen" estämään sadeveden valumista taloa ja terassia kohti. Sen ja ylemmän askelman pinnan väliin laitoin vielä kattohuopaa eristämään sadeveden kulkeutumista taloon päin. Saa nähdä toimiiko keksintöni vai joudunko korjailemaan rappua seuraavalla matkalla.


Sunnuntaina Unkarissa vietettiin äitienpäivää. Talonmiespariskunta ja Mestarin perhe saapuivat luoksemme päivälliselle, jonka valmistelu oli vielä täydessä käynnissä vieraiden saapuessa. Ruokalajien välissä jouduimme tiskailemaan astioita, koska meillä on niitä vielä liian vähän ison seurueen tarpeisiin. Olimme ahtaneet keittiöön kaksi pöytää ja siellä liikkuminen oli hankalaa, joten häädettyämme vieraat ruokalajien välissä ulos seurustelemaan saimme lautaset ja tarjoiluastiat vaihdettua. Vieraamme kehuivat kohteliaasti ruokaa, mutta sitä jäi meille vielä parin päivän tarpeiksi.


Matkamme lähenee loppuaan ja maanantaina oli tuliaisostosten päivä. Ehdin vielä vetää uuden sähköjohdon portilla olevaan ovikelloon. Sain myös kiinnitettyä kylpyhuoneen pesukoneen sähköjohtoa varten seinään kaapelikourut eikä jatkojohto roiku enää kaasuputken varassa. Lankomies ehti vielä kasata kompostikehikon takapihalle ja siskoni sai rinteen istutukset alkuun. Meillä on edelleen voimassa tilaus multakuormasta ja maksoimmekin sen etukäteen. Toivottavasti multa odottaa meitä kun seuraavan kerran palaamme talolle.Matkamme aikana saimme valmiiksi monta suunniteltua työtä mutta luultavasti niitäkin enemmän saimme valmiiksi ennalta suunnittelemattomia asioita. Tekemättömät työt siirtyvät seuraavan matkan työlistalle ja ainakin osa niistä tulee tehtyä silloin. Mestarin kanssa sovimme jo alustavasti aidan loppuosan rakentamisesta ensi talven aikana, kun hänellä on hieman vähemmän palkkatöitä. Aidanpylväiden välisen alemman osan muuraukset ovat myös uusimisen tarpeessa, mutta siirsimme vielä sitä eteenpäin, koska haluamme ensin uusia talon, autotallin ja navetan katot. Aitaa ja muita tarpeita varten tilaamme taas ison kasan lautoja ja pääsen maalaamaan niitä satoja metrejä. Siitä voin unelmoida seuraavan matkan alkuun asti. Siihen asti näkemiin – kotimatkamme alkaa nyt. Viszontlátásra!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti