perjantai 12. syyskuuta 2014

Sateen sattuessa sisätöitä


Tällä viikolla olemme saaneet sadetta niskaamme, välillä oikein reilusti. Välillä on ukkostanutkin. Vaikka täällä Pustalla näkee kauas joka suuntaan, muutaman kerran sade on päässyt meidät totaalisesti yllättämään. Sateen vuoksi olemme myös joutuneet muuttamaan suunnitelmiamme. Uutta aitaa varten tilaamamme lautakuorman saimme onneksi kannettua suojaan autotalliin ennen sateen alkua. Ostimme puutavaraliikkeestä koko heidän varastonsa sitä lautakokoa, josta alamme valmistaa aidan osia. Kokoamisurakasta olemme jo sopineet Mestarin kanssa. Hän suoristaa ensin betoniset aitatolpat, korjaa tolppien alaosien välissä olevat valetut osat ja pinnoittaa ne vielä siisteiksi. Sen jälkeen hän kokoaa aidat tolppien väliin niistä aineista, jotka aiomme hänelle valmistaa. Meille se urakka tarkoittaa noin 700 lautametrin sahausta sopiviin paloihin ja niiden käsittelyä puuöljyllä. Osa laudoista myös sirkkelöidään kahtia, koska aita rakentuu vuoroin leveämmistä ja kapeammista laudoista. Toivottavasti ilmat alkavat kaunistua, sillä aitalautojen valmistus onnistuu vain kuivalla säällä.


Ilmojen vuoksi olemme hieman edistyneet sisätöissä. Vanhan ruokakomeron eli tulevan kodinhoitohuoneen lattiaa varten onnistuimme löytämään (toivottavasti) toimivan vesieristysaineen. Parin käsittelyn jälkeen asensin lattialle vaimennuslevyt ja sen päälle saimme lankomiehen kanssa leikkeltyä muovimaton sopimaan epämääräisten seinien mukaisesti paikalleen.


Lankomies pääsi sitten sovittelemaan paneleita mahdollisimman suoriin jonoihin. Kuten kuvistakin näkyy, huoneen seinien alaosat olivat siinä kunnossa, ettei niitä voinut saada hiomalla tai edes pakkeloimalla suoriksi ja paneli oli ainoa keino saada seinäpinta siistiksi. Huoneen kahdella seinällä oli lattian alaosassa leveämpi muuraus, joka piti saada peittoon. Lisäksi huoneen seinät ovat kaarevat, ellei jopa kiemurtelevat, joten paneleiden saaminen suoraan jonoon vaati rungon rakentamista käsityönä eri paksuisena eri kohdissa. Tässä vaiheessa huone odottaa listoja, panelin vahausta ja tietenkin kalusteita. Aitaprojektimme etenemisestä riippuu, miten pitkälle tällä matkalla pääsemme kodinhoitonuoneen kanssa. Emme ota siitä murheita, sillä aitalautojen valmistus on nyt ykkösasia. Huomenna käynnistämme aitalautatehtaan, mikäli sää sen sallii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti