torstai 27. huhtikuuta 2017

Vierailun valmistelua


Ehdimme vielä hieman jatkaa kesähuoneen remonttia ennen kuin vieraamme Suomesta saapuvat. Pääsin taas "muuraushommiin", kun yhden seinän alaosaa oli vielä syytä korjata ennen panelien asennusta. Kopistelin vaurioituneet kohdat pois osin kantavaan tiilirakenteeseen asti ja peitin sitten alueen tasoitteella. Siistiä työtä ei tarvinnut tehdä, koska seinä jää piiloon katseilta, mutta tärkeää oli saada korjattua kosteuden haperuttama laasti ja saada suojaava pinta kantavalle tiilimuuraukselle. Tiilissä oli jo kosteuden aiheuttamaa murenemista, mutta nyt ne ovat suojassa.


Kassakaappikin saatiin paikoilleen, mutta ennakkoon suunniteltu muuraus vaihtui puurunkoon, joka pultattiin pylväiden väliin. Eristelevytkin ovat sen kohdalla jo valmiina, mutta muuraamani seinä saa vielä kunnolla kuivua, ennen kuin sen eristeet laitetaan paikoilleen. Remontti jatkuu sen jälkeen lattian asennuksella, koska laminaatit menevät paneloinnin alle. Seinäpanelien kiinnityksen jälkeen tehdään ikkunalaudat ja listoituksilla viimeistellään panelien päät.


Vapun yli pidämme huolta vieraistamme ja blogin päivityksiin saattaa tulla pieni tauko. Perjantaina valmistelemme talon vieraita varten. Siirryn itse nukkumaan ilmapatjalle kesähuoneeseen ja luovutan makuuhuoneeni vieraille. Ilmapatjoja on meillä ollut käytössä sekä itsellä että vierailla, kunnes aikoinaan löysimme minulle divaanityylisen, leveän sängyn. Lankomies rakensi nyt siskolleni ja itselleen kunnon sängyn varastossa olleesta puutavarasta. Olohuoneessa meillä on myös vanha sohva, josta saa parisängyn, mutta se vaatii lisäpatjoja, koska alkuperäiset lienevät jo lähes 70-vuotiaita. Avausmekanismikin on hieman ruosteessa, joten sohvan käyttö nukkumiseen ei ole ihan ensimmäinen valinta.Tänne on ennustettu kovin epävakaista säätä pitkäksi aikaa. Toivottavasti jossakin välissä pääsen uusimaan aidan maalipintaa. Ennen aidan rakentamista puutavara käsiteltiin vain kertaalleen ja se kaipaa nyt uutta öljyämistä. Olen suunnitellut, että teen urakan osissa, koska maalattavia metrejä on paljon. Aita on rakennettu pylväiden väliin elementteinä ja pala kerrallaan voin öljytä ne uudelleen, samalla useampaan kertaan. Viime matkalla ehdin käsitellä kadun varren aitapalat sekä käyntiportin ja ne ovat pysyneet siisteinä. Toki muutakin hommaa riittää, jos ilmat eivät ole suosiollisia maalaustöille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti