lauantai 29. huhtikuuta 2017

Retki Ökocentrumiin

Luontokeskuksessa on akvaariotunneli vierailijoille.
Melko lähellä sijaitsee Poroszlón kaupunki, jossa Tisza-joen rantaan on noin viiden vuoden kuluessa rakennettu luontokeskus, Ökocentrum. Siellä esitellään paikallista luontoa, erityisesti Tisza-järven ja sen rantojen eläimiä. Tisza-järvi on Unkarin runsaslajisin ja keskuksen akvaariomaailmassa on viitisenkymmentä eri kalalajia.


Sisätiloissa on myös terraarioalue käärmeille, liskoille ja sammakoille sekä kilpikonnille. Ulkoalueilla esitellään lintuja ja nisäkkäitä. Keskuksessa on museo-, esittely- ja opetusalueita, erityisesti koululaisille. Keskuksen ulkopuolella on mahdollisuus patikoida, pyöräillä tai lähteä järvelle eri välineillä.

Sorkkaeläinaitauksesta
Keskuksessa esitetään alueella kuvattu 3D-elokuva, jossa eläimistöä ja ympäristöä esitellään eri vuodenaikoina. Keskuksessa oli paikalla paljon perheitä ja muutama koululaisryhmä sekä senioriryhmiä. Siellä onkin näkemistä ja tekemistä kaiken ikäisille. Pääsylippumme alueelle sisältäen elokuvan ja pysäköinnin maksoi noin 5,50 euroa hengeltä.

Pelikaanien lepohetki
Aamupäivällä ennen retkeä ehdimme käydä kävellen kylällä kauppareissulla. Haikarat pesivät runsaslukuisina pitkin kadun vartta sähköpylväiden päihin asennetuilla alustoilla. Olipa muutama pesä tehty savupiipun nokkaankin. Matkalla saimme taas kutsun kyläilemään ja sitä varten ostimme hieman tuliaisia. Huomenna menemme ensin kylpylään ja syömään ennen vierailua tuttavaperheessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti