tiistai 9. toukokuuta 2017

Kesähuoneen avajaiset


Lauantaina vietimme iloisen illan tuttavaperheen luona. Meille tarjottiin hyvää ruokaa romanialaisilla resepteillä. Juomatkin olivat Romaniasta eli tuttavaperhe oli nähnyt melkoisesti vaivaa tarjotakseen meille hienon elämyksen. Suomi kiinnostaa heitä ja useaan kertaan esittämämme kutsu tulla vierailulle luoksemme Suomeen sai jo vastakaikua. Tälle vuodelle heillä on muita matkasuunnitelmia, mutta mahdollisesti ensi vuonna voisi vierailu onnistua.


Sunnuntaina saimme kesähuoneen miltei valmiiksi – verhoja, valaisimia ja tauluja myöten. Vain muutama lattialista piti vielä kiinnittää maanantaina. Koko maanantai kuluikin sitten ruokien valmistelussa, koska tuttavaperhe ja talonmies oli kutsuttu juhlistamaan uutta kesähuonetta. Aamulla piti vielä hakea ruokatavaroita lähikaupungista, koska paikallisesta kaupasta ei kaikkea löytynyt. Enempiä kestityksiä tai vierailuita emme ehdi enää tehdä, koska talo ja tontti pitää saada kuntoon ennen kotiin paluuta.


Tiistaina aloitimme lähtövalmistelut perkaamalla kadun varren pientareet talomme kohdalta. Jatkoin vielä aidan sisäpuolella kadun varren kukkamaan kitkemisellä. Siellä on niin paljon reheviksi kasvaneita istutuksia, että en tahtonut löytää jalan sijaa, mutta eipä rikkaruohoillekaan ollut jäänyt paljon kasvutilaa. Joitakin ostettuja kasveja on vielä istuttamatta ja siskoni koettaa saada ne maahan.


Kukkivia kasveja on ilmestynyt pihalle lisää, kuten kuvista näkyy. Takapihalla rikkaruohojen perkaamista riittäisi vaikka viikoksi, mutta meillä on vain yksi päivä aikaa ja koetamme saada istutukset siedettävään kuntoon ennen lähtöä. Talonmies jatkaa sitten siitä parhaansa mukaan. Sisällä talossa on vain pieniä asioita hoidettavana ennen lähtöä. Ilma on täällä ikävästi kylmentynyt ja päivälämpötila nousi niukasti 15 asteen yläpuolelle. Varsinkin illan 10 asteessa tuntuu hyvin kylmältä, mutta vielä karumpaa säätä on luvassa kotiin palattua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti