torstai 11. toukokuuta 2017

Puutarhatrio

Puutarhan kulma ja komposti ennen puutarhapäivää
Keskiviikon ohjelmassa oli vain yksi asia: takapihan puutarhan kuntoon laitto. Kolmistaan me ahersimme koko päivän iltaan asti ja saimmekin tehokkaasti rikkakasvit kitkettyä. Monet rikkaruohoista ovat täällä hurjassa kasvussa ja komposti tuli heti täyteen. Rakensin sen viereen laajennusosan, jota hetken kuluttua piti edelleen laajentaa, kaiken kaikkiaan kolmeen kertaan. Kannoimme kitkettyjä rikkaruohoja kompostiin sylittäin ja säkeittäin todella suuren määrän, kuten kuvasta voi nähdä.

Puutarhatrio on käynyt paikalla.
Vanhempaan kompostin osaan siskoni istutti kurkun ja kurpitsan taimia. Loput täällä kasvattamansa taimet siskoni antoi ystäväperheellemme. Siskoni sai myös kaikki loput ostetut kasvit istutettua. Aikaisemmin tilaamamme multa- (eli lanta-) kasan peitoksi laitoin entisen haperoituneen peitteen tilalle pari uutta pressua, ettei sateen mukana valuva maa villitse koko pihaa metriseen kasvuun, kuten nyt oli käynyt.

Rinne ennen putsausta.
Mestari käväisi illalla toivottamassa meille hyvää matkaa. Pyysimme häntä etsimään jonkun työmiehen, joka korjaisi talon seiniä muutamista paikoista. Ikkunoiden asennuksen yhteydessä ulkoseiniin oli tullut vaurioita ja autotallin ja navetan takaseinä sekä takapääty kaipaavat myös uutta pinnoitetta. Mestari lupasi kutsua paikalle toisen mestarin, joka hallitsee nämä pyytämämme työt. Haluamme työllistää paikallisia ihmisiä ja tähän asti se on toiminut hyvin.

Rinne puutarhatrion aherruksen jälkeen.
Torstaina laitamme talon lähtökuntoon. Katkaisemme veden ja kaasunkin, koska kesällä huoneita ei tarvitse lämmittää. Käväisemme vielä hautausmaalla jättämässä kukan talonmiehen haudalle ja sen jälkeen poikkeamme pankissa kysymässä, onko automaatin nielaisema pankkikorttini saapunut sinne. Sen jälkeen, kun minut on jätetty Budapestin lentokentälle jatkavat sikoni ja lankomies matkaansa autolla kohti Suomea. Minun matkani lentäen kestää noin kaksi tuntia eli nelisen päivää vähemmän kuin heillä. Viimeistään syksyllä palaamme takaisin, mutta mahdollisesti teemme jo kesällä pikaisemman vierailun talolla.

Komposti kolmen laajennuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti