perjantai 5. toukokuuta 2017

Kesähuoneen remontti etenee


Kesähuoneen laminaattilattia saatiin asennettua. Sen kuviona on kivimosaiikki ja jonkin verran jouduimme sovittelemaan kuvioita kohdalleen. Lankomies sai jo seinän paneloinnin valmiiksi ja siskoni maalasi listoja. Toinenkin maalauskierros vaaditaan ikkunalautoihin ja listoihin, mutta pikapuoliin pääsemme asentamaan puuttuvat osat paikalleen.


Unkarilainen nettiliittymämme ei suostu toimimaan. Se on prepaid-pohjainen eli sim-kortille pitää ladata rahaa käyttöä varten. Olen jo kahteen kertaan tehnyt latauksen ja saanut molemmista vahvistuksen, mutta nettitikku ei vain suostu toimimaan. Käytän nyt siskon tai lankomiehen yhteyttä blogin päivitykseen.


Ukkosmyrskyn aikana satoi niin paljon vettä, että yhdessä kohdassa räystään alla suojapahvi oli repeytynyt irti. Kun olin kiinnittänyt sen uudelleen, kävin ullakolla tutkimassa katon tilannetta jo koetin korjailla irronneita kattotiiliä. Talo on aikanaan rakennettu niin, että ullakkotila sietää jonkin verran vettä. Siellä on maata ja olkia imemässä vesivuotoja ja hyvin tuulettuvana tilana se kuivaa nopeasti. Kattohan koostuu vain kattotiilistä puuristikon päällä. Paikkasin nyt muutamia aukkoja katossa ja paikallistin yhden isomman vuotokohdan, josta valunut vesi on näkynyt myös sisätiloissa ja hankaloittanut seinien maalaamista. Koetan keksiä jotakin sen korjaamiseksi.Huomenna menemme ystäväperheen luo syömään romanialaisittain. Sunnuntaina täällä vietetään äitienpäivää. Maanantaina saamme itse vieraita ja sen jälkeen alamme laittaa taloa kuntoon ennen kotiin lähtöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti