torstai 24. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen jälkeen alkaa tapahtua

Kalastaja Tisza-joella
Pääsiäisen vietto sujui suunnitelmien mukaisesti, mutta saimme kuitenkin yhden miesvieraan kastelemaan siskoni eli suihkuttelemaan parfyymia hänen hiuksiinsa. Kyseessä oli talonmiehemme, joka palasi kotiinsa mukanaan kourallinen suklaamunia. Toisen pääsiäispäivän illallisen nautimme talonmiesten vieraana ja juttu luisti, kun myös mestari saapui tulkiksemme.

Keskihuoneen tapetti on poistettu. Seinässä näkyvät kuviot on maalattu seinään.
Kävimme ostamassa Debrecenistä ulko-oven. Ovi, jonka olimme valinneet, ei loppujen lopuksi ollutkaan sopiva. Valitsimme toisen mallin, jossa on pienet, yksisuuntaiset ikkunat. Koska joudumme asentamaan oven sisäpuoli ulospäin, myös ikkuna toimii väärin päin. Myyjä ei millään tahtonut uskoa, että haluamme oven siitä huolimatta. Remonttityöt ovat muuten edenneet vain vähän kerrallaan. Keskihuoneen tapetit on poistettu, kolot paikattu ja seinät hiottu. Kodinhoitohuoneen betonilattia on kaivettu esiin lian alta ja pahimpia koloja on paikattu.

Kodinhoitohuonetta on paikkailtu ahkerasti vuosien varrella
Sähköasentaja kävi tutkimassa paikkoja ja katseli keittiössä olevaa kodinkonearsenaaliamme: mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin ja jääkaappi. Päätään pyöritellen hän ilmoitti, ettei suostu asentamaan suunnittelemiamme pistorasioita ja valaisimia keittiöön, koska vanhat johdot eivät kestä kaikkia koneita. Sen sijaan hän lähetti meidät jälleen ostoksille Debreceniin. Keittiöön pitää vetää oma, paksumpi kaapeli sähkötaululta asti. Samalla lisätään toinen pääsulake. Kaapelit vedetään ullakon kautta ja katon läpivienneistä taitaa tulla melkoinen sotku, mutta se on pientä ulko-oven asennukseen verrattuna.


Uusi ovi on korkeampi kuin vanha ja siksi ulkoseinältä karmin päältä piti purkaa kymmenisen senttiä seinää ja asentaa uusi vaakatuki oven päälle. Homma lipsahti käsistä kun seinä alkoi purkautua ja hetken kuluttua meillä oli iso reikä läpi seinän. Vaakatukia piti hakea lisää ja samalla yrittää pitää niiden päälle jääviä loppuja tiiliä paikoillaan. Mestari on hiki hatussa mätkinyt sementtiä ja tukitiiliä paikoilleen ja koettanut savitiilillä täyttää syntyneitä reikiä. Voimme vain seurata jännityksellä vierestä, suureneeko vai pieneneekö syntynyt aukko. Loppujen lopuksi olisimme voineet valita sisäänpäin aukeavan oven, jos olisimme arvanneet koko oviaukon laajenevan asennuksen yhteydessä. Tai ehkä kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti ja meillä vain on ollut väärä käsitys asiasta. Joka tapauksessa oven päällisestä tulee nyt talon vahvin kohta.


Päätimme pyytää mestaria korjaamaan myös kodinhoitohuoneen ikkuna-aukko. Sitä on siivottu ja purettu sen verran, että pystymme näkemään seinän sisään menevät mädäntyneet laudat. Lienee parempi, että mestari purkaa seinää tarvittavan määrän. Ikkuna-aukkoa pitäisi myös leventää parilla sentillä, että saamme hankkimamme ikkunan mahtumaan paikoilleen. Saapa nähdä, minkälainen reikä sinne saadaan aikaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti