maanantai 7. syyskuuta 2015

Kaksi työmaata


Ostosmatka Egeriin sujui hyvin ja saimme hankittua lähes kaikki listalla olleet asiat. Ostimme mm. olohuoneeseen maton ja valaisimia, lukulamput makuuhuoneisiin, ruuveja ja muttereita rakennustöihin sekä tällä kertaa oikeita nurmikon siemeniä 8 kilon verran. Päivä oli tihkusateinen ja sopi hyvin shoppailuun. Ilma on täällä muuttunut viileämmäksi ja öisin lämpö putoaa jo alle 20:een asteeseen, mikä helpottaa nukkumista. Viileämpää säätä on luvattu noin viikoksi. Se sopii meille erityisesti ulkotöiden kannalta.


Autotallin katon muutostyö etenee viereisten rakennusten kattojen tukirakenteiden vahvistamisella ennen vanhojen kattotuolien poistamista. Autotallin kurkihirsi tuetaan talon puolella nykyisiin rakenteisiin, mutta navetan puolella täytyy huomioida katon jatkaminen ja navetan katon purkaminen myöhemmin. Vanhat rakenteet saatiin purettua ja tänään myös kurkihirsi paikalleen. Pian pääsen muuraamaan takaseinän yläosaa suoraksi ja oikean korkuiseksi.


Päätimme, että emme vielä hanki kesähuoneen lattiamateriaaleja, koska emme tienneet huoneen seinien ja katon korjaukseen pyydetyn miehen työtilannetta. Tänään saimme selville, että hän ehtii tekemään työn vasta myöhemmin. Teemme nyt vain ne korjaukset, jotka olimme suunnitelleet itse tekevämme ja jatkamme huoneen remonttia myöhemmin. Säästyneen ajan voimme käyttää esimerkiksi puutarhaan ja istutuksiin. Ennen saapumistamme talonmiehet olivat putsanneet pihan rikkakasveista niin perusteellisesti, että meidän on helppo jatkaa siitä.


Eilen kävimme takapihan lautakasan kimppuun ja niistä sahattiin tulevan aidan rakennukseen tarvittava määrä lautoja ja rimoja, jotka pinottiin odottamaan maalaamista. Aloitimme kuitenkin maalaustyön leveistä laudoista, joista rakennetaan talon pääty ennen autotallin katon asennusta. Saimme ne jo kahteen kertaan maalattua ja aitalautojen maalausurakkakin on aloitettu.


Egerin ostosreissumme päätteeksi koetimme päästä syömään aikaisemmin hyväksi todettuun ravintolaan. Omistaja oli ovella vastassa ja pahoitteli, ettei ruokaa ollut tarjolla. Syy jäi epäselväksi, mutta päätimme lähteä kotiin päin ja poikkesimme matkalla tutussa Pizza Nerossa Mezökövesdissä. Pizzerian ohi ajeli museoautoja ja vanhoja traktoreita. Paikkakunnalla oli ollut museoajoneuvojen näyttely. Bongailimme vanhoja menopelejä pizzan syönnin lomassa. Pizzerian edustalla on maksullinen pysäköintialue. Olen siellä aina hieman hukassa, kun koetan saada maksettua automaattiin pysäköinnistä. Sain kyllä selville pysäköintimaksun (65 senttiä/tunti) ja syötettyäni automaattiin vajaan euron verran kolikoita, sain ulos lipukkeen, jonka mukaan saamme pysäköidä auton pariksi päiväksi. Enpä ollut taas kerran osannut tulkita maksullisen pysäköinnin aikarajoja. No – aika halpaahan tuo pysäköinti oli, vaikka ilmaiseksikin olisi päässyt. Lisäsin kuitenkin tehtävälistalleni viikonpäivien nimien opettelemisen unkarin kielellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti