tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kyläilyä ja muutoksia suunnitelmiin

Naapuripihan kunkku
Sunnuntaina vietimme useita tunteja naapurustossa asuvan paikallisen pariskunnan kotona. Saimme ruoaksi villisikaa, jota talon isäntä oli saanut hankittua tuttavaltaan. Aikaisemmin meille on tarjottu kania ja kukkoa, molemmat omalta pihalta. Piha-aitauksessa heillä oli tällä kertaa kanoja, kukko ja kaksi possua sekä aitauksen valtiaana tepastellut suuri hanhi.

Vanha autotalli ja navetta

Navetan takaosa aikaisemmin
Maanantaina alkoi arki, mihin kuului maalaamista, rakentamista ja istutusta. Navetan puuosat valmistuivat tiistain aikana ja enää puuttuu vain räystäslauta naapurin puolelta sekä peltien lopullinen kiinnitys. Kostean sään vuoksi siirsimme ruuvaamista, koska märällä peltikatolla on vaarallista liikkua. Ruuvaaminen osui minun kohdalleni ja pian saan taas siedätyshoitoa korkean paikan kammooni.

Autotalli ja navetta korjattuna
Tiistainakin meidät kutsuttiin juhliin, tällä kertaa talonmiehen nimipäiville. Katolisissa maissa nimipäivä on paljon tärkeämpi juhla kuin syntymäpäivä. Pariskunnan mies laittoi koko päivän meille ruokaa ja emännällä oli kakku valmiina. Aikaisemmin siskoni keitti meille padassa takapihan nuotiolla Paimenen keittoa. Veimme osan myös talonmiehille, koska tiesimme heillä olevan sinä päivänä paljon muuta ohjelmaa. Huomenna saamme tulkkipariskunnan vieraaksemme talolle.


Olemme päättäneet jättää kesähuoneen remontin seuraavaan kertaan. Varsinkin ulkona on vielä useita pienempiä ja isompia töitä keskeneräisinä. Sisälläkin jotakin pientä korjattavaa löytyy ja koetamme saada ne valmiiksi. Kesähuone on täysin käyttökelpoinen ja vasta talvea vasten on tärkeää saada seinien eristys kuntoon. Uudet ikkunat on tilattu kesähuoneeseen ja ne asennetaan todennäköisesti ensi kevään aikana. Sen jälkeen ryhdymme miettimään makuuhuoneiden remontointia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti