lauantai 9. huhtikuuta 2016

Vapaapäivä

Yllätys aamulla ikkunani alla. Naapurin lampaat olivat päässeet retkelle. Mekin päätimme lähteä.
Lauantaina oli tarkoitus jatkaa katon viimeistelyä, mutta sää teki meille tepposet. Sade oli alkanut jo yöllä eikä siihen näkynyt tulevan taukoa koko päivänä. Päätimme siirtää töitä eteenpäin ja lähdimme pienelle retkelle.


Tisza-jokea on suoristettu 1800-luvun puolivälissä 35 vuoden ajan, jolloin hyvin laajasti mutkitellut ja sen vuoksi vuosittain tulvinut joki lyheni lähes 500 kilometriä. 1900-luvun lopussa padottiin laaja, 127 neliökilometrin kokoinen järvialue joen vanhojen joenmutkien kohdalle. Ajelimme järven rantaan, missä on suuri camping-alue ja uimaranta. Kesäravintoloita on alueella paljon, mutta nyt kaikkialla oli autiota. Heinä- ja elokuussa alueella on päivittäin konsertteja tai muita tapahtumia.

Patkós Csárda - http://www.patkoscsarda.hu/
Teimme kiertoajelun ja palasimme toista tietä. Poikkesimme tällä matkalla toistamiseen syömään ravintolaan, jota käytimme aikanaan paljonkin, kun meillä ei talolla vielä ollut keittiötä käytössä. Tavallisesti poikkeamme siellä syömässä heti lentokentältä tullessamme. Tälläkin kertaa teimme niin ja tarjoilija tuli iloisena kättelemään meidät tervetulleiksi. Ravintola on siisti ja ruoka-annokset reiluja. Ateria (pääruoka, lisäke, salaatti, juoma ja kahvi) maksaa noin 10 euroa hengeltä. Sunnuntaina pääsemme myös valmiiseen pöytään, koska meidät on kutsuttu syömään paikallisen pariskunnan luo miltei naapuriin.


Patkós Csárda - http://www.patkoscsarda.hu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti