sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Nettikaupoilla


Aikoinaan heti talon oston jälkeen yritimme järjestää sinne nettiliittymää. Meille selvisi pian, ettei se onnistu lankaliittymän kautta ja hankittuamme "mokkulan", se ei käytännössä toiminut ollenkaan. Onnistuimme sitten hankkimaan mikroaaltojen avulla toimivan liittymän, joka on toiminut joten kuten - kuitenkin yhä huonommin viime aikoina. Firman asentaja kävi tarkastamassa yhteyden ja päätelaitteen, eikä luvannut asiaan mitään parannusta. Sen jälleen pyysimme tulkin välityksellä apua kunnan it-vastaavalta. Hän neuvoi vaihtamaan mobiililaajakaistaan ja lupasi ainakin 3G-liittymän toimivan talolla. Perjantaina hän lähti mukaamme lähikaupunkiin ja auttoi meitä ostamaan uuden päätelaitteen ja avaamaan liittymän. Unkarilaiseen tapaan sopimuspapereita tuli allekirjoitettavaksi 18 sivua.


Talolle päästyämme ryhdyimme asentamaan uutta Wifi-mokkulaa toimintaan. Melkoisesti saimme ährätä, ennen kuin saimme laitteen toimimaan. Sen jälkeen kuljin ympäri pihaa sekä talossa sisällä, kun koetin löytää parasta kuuluvuutta laitteelle. Se toimikin oikein hyvin verrattuna vanhaan liittymään, jonka olen jo irtisanonut. Kun saamme kesähuoneen kuntoon, asennamme laitteen sinne, koska siellä kuuluvuuskin on hyvä ja tavoittaa myös 4G-verkon. Talon paksuista seinistä huolimatta mokkulaa voi kuitenkin käyttää koko talossa.Lähikaupungissa meitä odottaessaan siskoni kävi hakemassa muutaman kassillisen uusia taimia. Niitä hän istutti koko iltapäivän, kun itse pidin loppupäivän vapaata. Jalat ovat olleet kovilla katolla kiipeilystä ja päätin hieman lepuuttaa niitä. Sunnuntaina urakkani navetan katolla jatkuu.


1 kommentti:

  1. Onpa teillä ollut kaunista mutta työlästä remonttienne kanssa. Talonne on kyllä oikea paratiisi, jossa ymmärrettävästi mielellänne nautitte sekä upeasta ympäristöstä että monenlaisesta "oikeasta" työstä. Tervetuloa takaisin keväiseen, mutta vielä kylmähköön Suomeen!

    VastaaPoista