perjantai 17. huhtikuuta 2015

Korjattavaa riittää


Olohuoneen seinien ja katon tasaaminen maalausta varten etenee vauhdikkaasti. Maalari tuli töihin jo seitsemältä, koska hänellä on päivällä omia menoja. Sitä ennen hän ehti maalata ensimmäisen kerroksen ja jättää pinnat kuivuman ennen seuraavaa käsittelyä. Meistä seinät näyttävät jo nyt tosi hienoilta. Selvästi meillä on ammattimies töissä.


Kylän kaupassa ei ollut ulkomuuraukseen soveltuvaa sementtiä. Ostimme kaksi säkkiä toista laatua, jota voimme käyttää sisällä seuraavan huoneen seinien korjauksessa. Ulkosementtiä pitäisi olla tulossa. Kylän rakennustarvikkeita myyvä kauppa on tosi pieni ja Mestarimmekin kertoi, että sieltä on vaikea saada tarvittavia materiaaleja. Lankomies kävi kylällä toisenkin kerran talonmiehen kanssa ostamassa uuden polttimon valonheittimeen, joka maalarilla on käytössä ikkunattomassa huoneessa. Liikkeeseen piti kulkea toisen talon pihan läpi ja sisäänkäynti oli takaoven kautta. Meillä on paljon opittavaa eri palveluiden löytämisessä. Myös lähikaupungista olemme "löytäneet" erikoisliikkeitä ainoastaan hyvien neuvojen perusteella.



Olemme pähkäilleet talon, navetan ja autotallin kattojen uusimista. Niissä on melkoinen urakka, joka on jaettava osiin. Rakennusten takaseinät (naapuriin päin) ovat talven aikana kärsineet vaurioita. Niiden korjaamisen taidamme jättää jollekin paremmin sen työn osaavalle. Talon ja autotallin välissä olevan autotallin katto on kaikkein huonoimmassa kunnossa. Ennen sen korjaamista on kuitenkin molemmin puolin olevien rakennusten päädyt laudoitettava, joten työjärjestys vaatii suunnittelua. Navetan takapihan puoleisessa päädyssä ei enää ole lainkaan lautoja ja luultavasti aloitamme kattoprojektin sieltä. Mestari on talonmisten kanssa korjaillut päätalon kattoa useasta paikasta, mutta sekin alkaa olla täydellisen uusimisen tarpeessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti