tiistai 21. huhtikuuta 2015

Reiluhkoa sepeliä


Viime viikolla tilattu sepelikuorma saapui. Iso kuorma-auto mahtui juuri ja juuri ajamaan takapihalle, eikä uponnut, vaan purki lastinsa osoittamaamme paikkaan. Todellisuudessa sepeli on puolen nyrkin kokoisia ja pienempiä kiviä. Niiden sijoituspaikka on kuvassa taustalla näkyvä rinne, jossa ne tulevat pitämään istutusten alla olevat suodatinkankaat paikoillaan.


Olimme jo aikaisemmin sitoneet pihatien reunalla olevien pensaiden oksia pois sora-auton tieltä ja kuljimme vielä kiskomassa oksia, kun auto peruutteli takapihalle. Etupihan kukkapenkistä siskoni oli jo auton tieltä kaivanut ylös reunimmaisia kasveja, mutta kuorma-auton renkaat litistivät niitä vielä hieman lisää. Rajataksemme kukkamaan paremmin päätimme laittaa penkin suojaksi reunalaudan. Sen ulkopuolelle laudan tueksi kannoimme kiviä tuoreesta kuormasta. Tonttimme viettää joka suuntaan ja pintamaata kulkeutuu sateella kohti katua. Reunalauta estää kukkapenkin multaa valumasta sateen mukana. Jonkinlaisia reunustuksia joudumme laittamaan myös ajotien toiselle puolelle.


Muutama Saksankurjenmiekka on jo avannut kukkansa. Viime vuonna ne kukkivat jo pari viikkoa aikaisemmin eli kevät on täällä myöhässä. Sireenit ovat myös aloittamassa kukintaansa, joten pian on luvassa uusia kuvia kevään etenemisestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti