lauantai 18. huhtikuuta 2015

Olohuoneen maalaus valmistui


Maalari sai olohuoneen maalauksen valmiiksi. Nyt siellä hohtavat seinät ja katto vitivalkoisina. Hän katseli toiveikkaana muita huoneita ja kyseli, aiommeko korjata ne samalla tavalla. Kerroimme hänelle, että syksyllä hän saanee lisää töitä, kun kesähuone on maalauskunnossa seinien korjauksen jälkeen. Makuuhuoneet laitamme kuntoon myöhemmin.


Purin olohuoneesta lattian suojaukset ja alla olevan kivilattian kanssa on tiedossa paljon pesua ja liotusta. Lattiatiilien saumat ovat paikoin halkeilleet, joten asennamme sen päälle laminaattilattian, johon meillä on jo materiaalit valmiina. Sen jälkeen tarvitsee vain kiinnittää kaksi erilaista lattialistaa ja huone on kalustusta vaille valmis. Sopivia valaisimia joudumme vielä etsimään, koska huoneessa ei ole ikkunaa.


Onnistuimme eilen hankkimaan oikeaa sementtiä ulkorapun ja muurin tekoon, joten voin sopivassa kohdassa aloittaa sen muuraamisen. Vanhan tallin sokkelin yläpinnat ovat talven aikana alkaneet murentua, joten pääsen pinnoittamaan myös sen. Keittiön paikkamaalaukset ovat miltei valmiit ulko-oven kohtaa lukuun ottamatta. Pian pääsen maalaamaan myös sitä, koska olohuoneen valmistuttua voimme kulkea keittiöön sitä kautta ja pystyn peittämään keittiön oviaukon lattian ja oven muoveilla.


Ilma kylmeni väliaikaisesti ja kahtena päivänä olemme saaneet myös muutaman pienen sadekuuron. Ensimmäistä kertaa tällä matkalla piti laittaa villapaita päälle. Meitä hemmoteltiin useana päivänä yli +25 asteen lämpötiloilla, mutta se on jo hieman liian kuumaa, jos aikoo tehdä töitä ulkona auringossa. Huomasinkin nenänvarressani alkavaa auringonpolttamaa. Suojavoidetta on hankittu, joten aurinko saa kyllä paistaa ja valikoin työni ilmojen mukaan. Välillä täytyy itselle muistutella, että olen täällä myös lomalla, joten tahtia voi hiljentää kuumalla säällä.

Uusi jääkaappi-pakastin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti