tiistai 28. huhtikuuta 2015

Olohuone valmistuu


Sunnuntaina söimme päivällistä Mestarin perheen kanssa ja talonmiehetkin oli kutsuttu mukaan. Pääruokana oli kukkoa ja meille kerrottiin, että tarjolla oli kolme talon (entistä) kukkoa. Pihamaalla heillä on edelleen lajitelma erilaisia lintuja. Pari kukkoakin oli jäänyt jäljelle vahtimaan kohtalaisen kokoista kanalaumaa. Iso hanhi nokitteli meille aidan takaa ja karsinassa röhisi kaksi isoa sikaa, jotka viime syksynä olivat pieniä porsaita. Kolmas possu oli kadonnut jonnekin, mutta emme kyselleet, minne.


Kävimme kylällä tutkimassa paikallisten kauppojen kasvivalikoimia. Ostimmekin muutamia taimia ja niitä alkaa olla jonkinlainen lauma istutettavaksi. Koska emme ole vieläkään saaneet kunnon multaa istutuksia varten, joudumme tyytymään vaatimattomampaan aloitukseen puutarhaistutusten suhteen. Nurmikkokin odottaa vielä sopivaa kylvösäätä; Pustalta päin käy lähes kaiken aikaa melko voimakas tuuli.


Ikusisuusprojektilta tuntunut olohuoneen kunnostus on viimeinkin viimeistä silausta vaille valmis! Huoneen kanssa aloitettiin kunnostustyöt jo vuosi sitten. Useamman pohjustuksen ja maalauksen jälkeen totesimme, että seinistä paistaa edelleen läpi kuviomaalaukset, joita emme itse saa poistettua. Tilasimme työn paikalliselta maalarilta. Talven aikana työ oli aloitettu ja se jatkui tänne tultuamme. Monen käsittely- ja maalauskerran jälkeen pääsimme viimeistelemään huonetta ensin lattian reunaa kiertävän kivilaattarivin maalauksella. Tänään saimme lopulta sekä lattian laminaattipinnan asennettua että jalkalistat paikalleen.Seinän alaosaa kiertävän kivilaatan ja varsinaisen seinän väliin tuleva pieni koristelista on soviteltava veistämällä paikalleen, joten sen asennus saattaa siirtyä myöhemmäksi. Pujottelimme huoneestani kyljellään ulos vanhan ison sohvan, josta saa tarvittaessa myös nukkumapaikan kahdelle. Vuosikymmeniä vanha mekanismi toimii vaivalloisesti ja se on viritettävä jokaisen sohvan avauksen jälkeen uudelleen. Tarkoituksenamme oli kyllä hankkia uusi sohva, mutta vielä sitä ei löytynyt, joten siihen asti vanha saa kelvata.


Sisko ja lankomies hakivat lentoasemalta Budapestistä vieraamme, joka viettää täällä seuraavan viikon kanssamme. Jäin itse siivoilemaan paikkoja ja siirsin tavarani kesähuoneeseen, koska luovutan oman huoneeni vieraamme käyttöön. Eilen oli taas kuuma päivä ja illalla saimme sadetta salamoinnin kera. Tänään on hieman saman tyyppistä ja sään pitäisi hieman viilentyä lähipäivinä, joten ulkona on silloin miellyttävämpi työskennellä.Seuraavan viikon ajan olemme paljon liikkeessä, koska esittelemme vieraallemme ympäristöä ja teemme myös joitakin retkiä. Puuhailu talolla jää vähäisemmäksi, mutta koetamme saada vielä jotakin tehtyä. Tähän kohtaan oli suunniteltu myös lomailua ja lepoa, joten painopiste siirtyy remontoimisesta relaamisen suuntaan. Ensi viikon aikana saamme vielä toisenkin vieraan, mutta siitä myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti